Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

Μουχαλεπί

Συστατικά:

1 κιλό γάλα
250 γρ ζάχαρη
80 γρ ρυζάλευρο
1 βανίλια


Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρυζάλευρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα, φροντίζοντας να διαλυθεί καλά το ρυζάλευρο. Ρίχνουμε το χυλό σε αντικολλητική κατσαρόλα και τον βάζουμε στη φωτιά, ανακατεύοντάς τον συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει. Μόλις αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε και τη βανίλια. Σερβίρουμε την κρέμα σε μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: