Συστατικά:
1280 γρ. κρέας αρνίσιο
2560 γρ. κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
6-8 ντομάτες
2 κουταλιές ντοματοπολτό
1 κουταλάκι κύμινο (αρτυσιά)
1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
1/4 του ποτηριού ξίδι αλάτι, πιπέρι Κανέλα ξύλο Γαρίφαλο
Οδηγίες:
Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το βάζετε να μαριναριστεί με κρασί και λάδι. Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάδα και το σωτάρετε σε τηγάνι, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το βάζετε σε κατασαρόλα ή τσούκα, προσθέτοντας λίγο νερό ή ζωμό και το αφήνετε να μισοψηθεί. Το σβήνετε με κρασί και ξίδι και το αφήνετε να καταστηθεί. Ροδοκοκκινίζετε τα κομμένα σε φέτες κρεμμύδια στο τηγάνι που σοτάρατε το κρέας και τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη. Τα αναμειγνύετε με το κρέας. Σωτάρετε τις τριμμένες ντομάτες στο τηγάνι που σωτάρατε το κρέας και τα κρεμμύδια και προσθέτετε τον ντοματοπολτό, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Ακολούθως ρίχνετε τη σάλτσα στο κρέας. Τα αλατοπιπερώνετε όλα μαζί και ρίχνετε το κύμινο κοπανισμένο. Ακολούθως τα βάζετε στο φούρνο για 30 μέχρι 40 λεπτά.
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου