Υλικα :
2 φλυντζάνια ταχίνη
6 - 8 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυντζάνι λεμονοχυμός
1/2 φλυντζάνι ελιόλαδο
1 κουτάλι σούπας μαϊντανος ψιλοκομένος
1 φλυντζάνι νερό
αλάτι - πιπέρι
Παρασκευή :
Κοπανίζουμε το σκόρδο μαζί με το αλατοπίπερο
2 φλυντζάνια ταχίνη
6 - 8 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυντζάνι λεμονοχυμός
1/2 φλυντζάνι ελιόλαδο
1 κουτάλι σούπας μαϊντανος ψιλοκομένος
1 φλυντζάνι νερό
αλάτι - πιπέρι
Παρασκευή :
Κοπανίζουμε το σκόρδο μαζί με το αλατοπίπερο
μέχρι να γίνουν κρέμα.
Σε μια μικρή γυάλινη λεκάνη ρίχνουμε την ταχίνη
Σε μια μικρή γυάλινη λεκάνη ρίχνουμε την ταχίνη
κι ανακατεύουμε μ' αυτη το σκόρδο.
Ρίχνουμε κατόπι λίγο - λίγο το μισό απο το νερό
Ρίχνουμε κατόπι λίγο - λίγο το μισό απο το νερό
και ταυτόχρονα ανακατεύμε .
Με τον ίδιο τρόπο ρίχνουμε μια το λεμονοχυμό , μια
Με τον ίδιο τρόπο ρίχνουμε μια το λεμονοχυμό , μια
το λάδι και μετα το υπόλοιπο νερό μέχρι να τελειώσουν
όλα τα υλικά και να γίνει το μίγμα μια λεία κρέμα.
Στολίζουμε την ταχινοσαλάτα μας με μερικές ελιές και φυτεύουμε
στη μέση του δοχείου μια μικρή φούντα από κλωνιά μαϊντανού
Στολίζουμε την ταχινοσαλάτα μας με μερικές ελιές και φυτεύουμε
στη μέση του δοχείου μια μικρή φούντα από κλωνιά μαϊντανού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου