Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

Κυπριακές ραβιόλες

Συστατικά για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι σκληρό
1 κουταλάκι λάδι Νερό όσο σηκώσει

Συστατικά για τη γέμιση:

1 χαλούμι τριμμένο
Δυόσμο ξερό
1 κρόκο αυγού

Ετοιμασία :

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το λάδι και ζυμώνουμε με νερό (ζεστό) μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή με μια ώρα. Εν τω μεταξύ τρίβουμε το χαλούμι, προσθέτουμε τον κρόκο και αρκετό δυόσμο, ανακατεύουμε καλά, μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα. Παίρνουμε το ένα φύλλο και με ένα κουτάλι βάζουμε τη γέμιση (σε μπαλάκια) στη σειρά. (Τα μπαλάκια πρέπει να έχουν μικρή απόσταση το ένα από το άλλο). Με το δεύτερο φύλλο καλύπτουμε το πρώτο και πιέζουμε τη ζύμη γύρω από τη γέμιση για να κολλήσουν τα δύο φύλλα. Κόβουμε τις ραβιόλες μας με το στόμιο ενός μικρού ποτηριού (ή με το ειδικό εργαλείο). Ρίχνουμε τις ραβιόλες σε μπόλικο ζεστό νερό όπου έχουμε προσθέσει ένα κύβο ζωμού κότας και ψήνουμε για 8-10 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με τριμμένο χαλούμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: